Frie programmer åpen kildekode


Konsulentfirma Bjarne Jullum
Postboks 9107 Konnerud
3006 Drammen
Mobil: 91865627
E-post: post@jullum.noForside

Publikasjoner

GnuPG

Chat nettverk

Linux

Om ossOm oss

Vi er et lite firma som gir råd og veiledning om datasikkerhet og personvern. Både for privatpersoner, mindre firmaer og organisasjoner.

Vi kan holde foredrag og undervise om datasikkerhet, både fysiske møter og nettmøter. Ved nettmøter bruker vi programmer hvor du logger deg på i nettleseren. Du behøver ikke å installere noe. I tillegg til videomøter kan vi holde tekstmøter i et av våre «Chatroom». Vi har et åpent «Chatroom» på Libera.chat (##bjarnejullum). Her kan du stille spørsmål eller ta opp ting du lurer på (dersom du kun ser en robot, ChanServ, er det fordi ingen andre er i møterommet). Hvis vi arrangerer kurs, vil vi kunne opprette egne møterom som er lukket for andre.

Mye svindelforsøk kommer som e-post, både til private, og til firmaer. For eksempel direktørsvindel og endring av kontonummer på inngående fakturaer. Mye av dette kan forhindres ved riktig bruk av de mulighetene e-postklienter har for å filtrere og sortere e-post. En del svindel gjøres ved å sende fra avsendere som ser ut som avsendere du kjenner (det er for eksempel byttet ut en liten L med en stor I). Dette vil et filter oppdage. Svindlere vil ofte ha penger i kryptovaluta. Disse kan du fjerne ved å sette opp et filter som sletter all e-post som inneholder ord som Bitcoin, Monero eller andre kryptovalutaer. Filteret kan også settes opp til å søke etter ordet «krypto»

Mange sender e-post uten å tenke på at den kan leses av andre som et åpent postkort. Ønsker man å beskytte privatlivet sitt, eller firmaet sitt, er det viktig å kryptere. Vi gir veiledning i bruk av GnuPG.

Du kan følge oss på Mastodon: https://snabelen.no/@bjarnejullum

Bjarne Jullum