logo_bjarne_jullum Kurs senter
Konsulentfirma Bjarne Jullum
Postboks 9107 Konnerud
3006 Drammen
Mobil: 91865627
E-post: post@jullum.no

Last ned gratis bok om Pivot-tabell som regnskapsprogram her.


Kan en Pivot-tabell erstatte et regnskapsprogram?

Ja, det kan den, her er bruksanvisningen.


Denne boken viser hvordan du kan føre regnskap i et regneark i stedet for et regnskapsprogram. Boken viser hvordan du innretter deg i regnearket, og hvordan du får Pivot-funksjonen til å stille opp hele regnskapet for deg. Boken viser også hvordan du, fra den ferdige Pivot-tabellen, kan hente ut informasjon, mva-oppgjør, reskontro, mm.


Et regnskapsprogram, i sin enkleste form, lager en tabell hvor alle bilagene/ konteringene ligger nedover i den rekkefølgen de er ført inn. Den informasjonen man kan hente ut, mva-oppgjør, reskontro mm. er ulike søk og sorteringer fra denne tabellen.


Hvis vi gjør alle konteringene nedover et regneark, så kan Pivot-funksjonen stille opp regnskapet for oss. Pivot-funksjonen vil stille opp regnskapet på samme måte som i de gamle kontobøkene, med alle bilagene/ konteringene på hver sin rad under hverandre. Og alle bokføringskontoene på hver sin kolonne bortover. Pivot-tabellen utfører også alle summeringene, både bortover og nedover.


Pivot-tabellen er ikke bare en tabell, men en interaktiv tabell som endrer seg og viser det vi spør etter. Når vi nullstiller filterene/søket gjenoppretter tabellen seg til slik den var. På denne måten erstatter Pivot-tabellen skjermbildet i regnskapsprogrammet, hvor vi vanligvis gjør disse spørringene.


Regnskapet vil bestå av to deler. Regnearket hvor vi gjør alle konteringene fortløpende nedover, og Pivot-tabellen hvor vi gjør de ulike søkene og sorteringene.


Last ned boken her